- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 170 |
Cukr průměr | 250 |
Vejce celá průměr | 200 |
Máslo | 100 |
Tvaroh polotučný průměr | 500 |
Rezistentní škrob Hi-maize | 30 |
Pšeničná krupice | 25 |
Broskve | 100 |
Jahody | 100 |
Ananas | 50 |
Dortové želé (Dr.Oetker) | 15 |
Voda | 375 |
Dochucovadla:
kypřící prášek, 2 vanilínové cukry, citrónová kůra z 1 citrónu, sůl
Energetická hodnota celkem: 14350 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 112,
Sacharidy (g): 453,
SAFA (g): 54,
Cukry (g): 290,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 957 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 30.2, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 19.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mouku, kypřící prášek, 75g moučkového a 1 vanilínový cukr, kůru z poloviny citrónu, špetku suli, 1 vejce a máslo smícháme na vále a vypracujeme hladké těsto. Necháme je půl hodiny odpočinout, poté jej vyválíme a vložíme do dortové formy (26 cm) tak, aby pokrylo vymazané dno i okraje formy (cca 1 - 2 cm pod okraj). Tvaroh, 100 g cukru, 1 vanilínový cukr, citrónovou kůru z druhé poloviny citrónu, 3 vejce, 2 PL kukuřičného škrobu a dětskou krupici vyšlecháme a nalijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 60 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, ozdobíme ovocem dle vlastního výběru a povrch přelijeme želatinou (šťáva z kompotovaného ovoce + želé v prášku).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.